Dimsum van knol met notenvulling

Amuse

Wijn: Graham Beck Brut

Ingrediƫnten (4 pers.) :

1 Knolselderij
100 gr gepelde pistachenootjes
50 gr bladselderij
1 klein teentje verse knoflook
5 radijsjes
Half banaansjalotje
1 eetlepel olijfolie
Halve theelepel komijn
2 eetlepels mayonaise
Halve theelepel kurkuma
Sap van een halve citroen
Citroenrasp

Benodigdheden:

Keukenmachine
Kookpan

Bereidingswijze:

1) Schil de knolselderij en snijd daarna dunne, ronde plakken.
2) Breng wat water aan de kook met een snufje zout en kook hierin de plakken voor circa 8 min tot ze flexibel zijn.
3) Voeg de pistachenoten, bladselderij, knoflook, radijsjes, sjalot, olijfolie, kurkuma, citroensap en komijn samen in de keuken machine en maal deze fijn tot een gladde puree.
4) Vul de gekookte knolselderij plakken met een flinke theelepel notenpuree en vouw ze dicht.
5) Rasp een theelepel citroenschil en meng dit door de mayonaise.
6) Serveer de Dimsum met wat citroen mayonaise en garneer eventueel met wat pistachenootjes.

Variatie tip: Voeg een rode peper toe aan de notenpuree.