Bietentartaar met aardbei

Tussengerecht

Wijn: Chateau Val Joanis Luberon Tradition Rose

 

Ingrediënten (4 pers.) :

400 gram diepvries doperwten
Sap van een halve citroen
5 muntblaadjes
1 knoflookteentje
1 blokje groentebouillon
1 eetlepel boter
50 ml kookroom of slagroom
4 kabeljauw haasjes
75 gram verse amandelen
1 theelepel tijm
2 eetlepels sojasaus
1 theelepel limoenrasp
1 theelepel vissaus
1 theelepel honing
Olijfolie

Benodigdheden:

Ruime schaal
Steekring

Bereidingswijze:

1. Hak de gekookte rode bieten en de aardbeien in kleine stukjes en doe deze in een ruime schaal.
2. Hak de banaansjalot fijn en doe deze samen met de kappertjes, peterselie, Worcestersaus, tabasco, citroensap en mayonaise bij het bieten/aardbeien mengsel en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
3. Wij hebben een steekring gebruikt voor het opmaken van de borden, heb je deze niet, probeer de tartaar dan zo net mogelijk in het midden van de borden te verdelen.
4. Let op de tartaar een eetlepel crème fraîche. Serveer met wat verse bieslook.