Bruschetta met burrata en warme druiven
- 1 baguette
- Olijfolie
- Knoflook teen
- 300 gram pitloze blauwe druiven (zonder takjes)
- 1 eetlepel honing
- Klontje boter
- Halve theelepel tijm
- Zwarte peper
- 2 bollen burrata
- Verwarm de (hete lucht) oven voor op 170 graden
- Snijd de baguette in 4 grove plakken schuin af en sprenkel beide zijden van de plakken met olijfolie
- Leg de plakken baguette op een rooster in de oven en toast ze in 14 minuten
- Smelt ondertussen de boter in een koekenpan doe hierbij de tijm en voeg de druiven hierbij. Bak de druiven 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg hierna de honing bij de druiven en bak nog 3 minuten. Haal hierna de druiven van het vuur
- Haal de toast uit de oven
- Pel een knoflook teen en rasp deze wat over de toast
- Doe hierna de burrata op de toast en doe hierover de druiven
- Maak af met verse peper