Gegrilde kalkoendij filet met frambozensaus

Tussengerecht

Wijn: Chateau Val Joanis Luberon Tradition Rose

 

Ingrediƫnten (4 pers.) :

600 gram kalkoendij filet
150 gram frambozen
2 uien
1 teen knoflook
1 laurierblaadje
2 eetlepels Balsamicoazijn
1 eetlepel bruine suiker
2 kruidnagels
50 gram roomboter
1 lente ui
Olijfolie
Peper en zout

Benodigdheden:

Hapjespan
Grill pan

Bereidingswijze:

1) Pel de uien en snijd deze grof. Hak de knoflook fijn.
2) Fruit in wat olijfolie de knoflook en de ui aan. Voeg daarna de Balsamicoazijn, laurier, bruine suiker en kruidnagel toe. Laat 15 minuten sudderen.
3) Haal hierna 1/3 deel van de uien uit de pan en voeg bij de rest de frambozen en de boter. Laat 5 minuten sudderen. Roer goed. Haal hierna de saus van het vuur.
4) Peper en zout de kalkoen stevig. Grill de kalkoen in ongeveer 20 minuten gaar in een grill pan.
5) Snijd de kalkoen in plakjes en verdeel deze over de borden samen met de frambozen saus.
6) Hak wat lente ui. Verdeel deze en de overige uitjes over de gerechten.

Variatie tip: Om het vlees te grillen kan je ook gebruik maken van de BBQ. Hierdoor krijgt het vlees een heerlijke rooksmaak.