Gegrilde picanha met een saus van tijm

Hoofdgerecht

Wijn: Langmeil Steadfast Shiraz – Cabernet 2018

 

Ingrediƫnten (4 pers.) :

600 gram picanha (rund staartstuk)
70 gram verse tijmblaadjes
20 gram verse peterselie
1 banaansjalotje
6 tenen knoflook
1 theelepel mosterd
Sap van een halve limoen
100 ml. Olijfolie
1 bosje groene asperges
250 gr. Krieltjes
Rode peper naar smaak.
Benodigdheden:

Keukenmachine
BBQ
Koekenpan
Kookpan

Bereidingswijze:

1) Peper en zout de picanha en snijd het vet wat in.
2) Grill het vlees op de BBQ. wij hebben gekozen voor een kerntemperatuur van 50 a 60 graden. Bak het vlees eerst op hoog vuur aan en laat daarna het vlees rustig doorgaren aan de zijkant op de grill. Wanneer de kern temperatuur bereikt is, haal dan het vlees van de grill en laat dit nog 5 minuten rusten in aluminium folie.
3) Kook ondertussen de krieltjes in ongeveer 18 minuten in kokend water. Giet af.
4) Doe de tijmblaadjes, peterselie, rode peper, 5 tenen knoflook, sjalot, mosterd, limoensap en olijf olie in de keukenmachine en vermeng tot een grove saus.
5) Hak 1 teen knoflook fijn en doe wat olie in een koekenpan. Bak hierin binnen 5 minuten de asperges aan.
6) Snijd het vlees in plakken en serveer deze samen met de asperges en de krieltjes op een bord. Voeg een flinke eetlepel saus toe op elk bord.