Groentetuintje

Voorgerecht

Wijn: Xavier Frissant Touraine sauvignon blanc

 

Ingrediënten (4 pers.) :

400 gr diepvries doperwten
Sap van een halve citroen
5 muntblaadjes
1 knoflookteentje
1 blokje groentebouillon
1 theelepel boter
50 ml kookroom of slagroom
12 champignons
Diverse groenten. Wij hebben
gekozen voor; groene asperges,
Cherry tomaatjes, radijsjes en gele
biet.
Halve theelepel tijm
1 eetlepel Balsamico
Extra vierge olijfolie
Peper en zout naar smaak

Benodigdheden:

Staafmixer
Kookpan
Koekenpan

Bereidingswijze:

1) Kook een halve liter water met de groentebouillon. Voeg hieraan de doperwten, sap van de halve citroen, munt en de knoflook toe. Kook ongeveer zo’n 10 tot 12 minuten.
2) Giet al het vocht af. Voeg daarna de boter en de kookroom toe en pureer alles tot een grove emulsie.
3) Hak de paddenstoelen klein en doe ze met een scheutje olijf olie in een hete koekenpan. Voeg hieraan de Balsamico, tijm en wat peper en zout toe en laat het geheel zo’n 10 minuten inkoken.
4) Blancheer de overige groenten. In ons geval hebben we alleen de asperges en de gele biet kort gebalanceerd. De overige groenten hebben we rauw gelaten.
5) Verdeel ongeveer 3 eetlepels doperwten crème over de borden. Hierna kan je de “tuintjes” aankleden zoals bijvoorbeeld op de afbeelding