Grove salade met bloemen

Tussengerecht

Wijn: South Emotion Viognier

 

Ingrediƫnten (4 pers.) :

200 gram bladspinazie
1 avocado
Julienne gesneden wortel en/of biet
75 gram gepelde hazelnoten
100 gram zachte geitenkaas
3 stengels lente ui
1 eetlepel Dijon mosterd
1 eetlepel honing
2 eetlepels olijfolie
Sap van een halve citroen
Peper en zout
Eetbare bloemen mix

Benodigdheden:

Koekenpan

Bereidingswijze:

1) Meng de mosterd, honing, citroensap, olijfolie, peper en zout samen tot een dressing. Zet apart.
2) Bak de hazelnoten 5 minuten aan in een hete, droge koekenpan. Zet apart.
3) Vermeng de dressing in een ruime kom door de spinazie en de wortel en/of biet.
4) Halveer de avocado, verwijder de pit, snijd het vruchtvlees in repen van een halve centimeter breed en lepel de avocado uit zijn schil. Leg deze op de spinazie mix.
5) Verdeel de hazelnoten over de spinaziemix en verkruimel de geitenkaas erover.
6) Verdeel de bloemen over de salade.