Kip draadjes vlees met anijs en rode biet
- 500 gram kippendijen ( mogelijk vervangen door jackfruit )
- 2 knoflook tenen
- 1 ui
- Handje gedroogde cranberries (evt rozijnen)
- 2 kruidnagels
- 1 tl gemalen anijs
- 2 laurier blaadjes
- 50 gram boter
- 200 ml rode kook wijn
- 1 blikje tomaten puree
- 3 rode bieten ( voorgekookt )
- 2 takjes Verse dragon
- 1 el rode wijn azijn
- Zout en peper
- olijfolie
- Neem een hapjes pan, smelt hierin de boter en bak hierin de kip met (veel) zout en peper, de kip hoeft niet gaar maar wel dicht geschroeid
- Snijd ondertussen de ui en knoflook grof en voeg deze bij de kip. Fruit deze heel kort aan.
- Voeg vervolgens de kruidnagels, anijs, laurier, tomaten purree en rode wijn toe. Breng aan de kook. Zet op een zacht vuurtje en laat minstens een uur pruttelen.
- Haal de stukken kip even uit de stoof en trek deze met 2 vorken uit elkaar zodat je het ‘draadjes vlees’ effect krijgt. Doe de kip weer in de pan.
- Voeg de cranberries toe en laat nog 15 minuten pruttelen
- Verwarm de (hetelucht) oven voor op 175 graden
- Laat ondertussen de bieten uitlekken en snijd deze in parten. Verdeel de biet parten in een oven schaal en bestrooi met dragon, rode wijn azijn en peper en zout.
- Zet de schaal voor 15 minuten in de oven
- Serveer de stoof met de bieten.