Kip draadjes vlees met anijs & rode biet (of met jackfruit)

Kip draadjes vlees met anijs en rode biet

  • 500 gram kippendijen ( mogelijk vervangen door jackfruit )
  • 2 knoflook tenen
  • 1 ui
  • Handje gedroogde cranberries (evt rozijnen) 
  • 2 kruidnagels
  • 1 tl gemalen anijs
  • 2 laurier blaadjes
  • 50 gram boter
  • 200 ml rode kook wijn
  • 1 blikje tomaten puree 
  • 3 rode bieten ( voorgekookt )
  • 2 takjes Verse dragon
  • 1 el rode wijn azijn
  • Zout en peper
  • olijfolie
  • Neem een hapjes pan, smelt hierin de boter en bak hierin de kip met (veel) zout en peper, de kip hoeft niet gaar maar wel dicht geschroeid
  • Snijd ondertussen de ui en knoflook grof en voeg deze bij de kip. Fruit deze heel kort aan.
  • Voeg vervolgens de kruidnagels, anijs, laurier, tomaten purree en rode wijn toe. Breng aan de kook. Zet op een zacht vuurtje en laat minstens een uur pruttelen.
  • Haal de stukken kip even uit de stoof en trek deze met 2 vorken uit elkaar zodat je het ‘draadjes vlees’ effect krijgt. Doe de kip weer in de pan.
  • Voeg de cranberries toe en laat nog 15 minuten pruttelen
  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 175 graden
  • Laat ondertussen de bieten uitlekken en snijd deze in parten. Verdeel de biet parten in een oven schaal en bestrooi met dragon, rode wijn azijn en peper en zout. 
  • Zet de schaal voor 15 minuten in de oven 
  • Serveer de stoof met de bieten.