Notentaart met gezouten caramel

Notentaart met gezouten caramel

Bodem 

  • 150 gram koude boter
  • 100 gram lichte bastard suiker 
  • 1 ei
  • 250 gram bloem
  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 200 graden 
  • Kneed alle ingrediënten tot een stevig deeg. Verdeel deze over de ingevette taart bodem en prik gaatjes in de bodem 
  • Zet de bodem 15 minuten in de oven
  • Laat de bodem afkoelen 

Noten karamel mengsel 

  • 200 gram suiker
  • 150 ml slagroom 
  • 50 gram boter
  • 300 gram ongezouten noten
  • Halve theelepel zout vlokken 
  • Smelt de boter en suiker in de pan tot deze bruin word
  • Voeg de slagroom toe en roer tot een karamel saus 
  • Roer de noten goed door de karamel
  • Stort het noten mengsel op de bodem 
  • Strooi hierover de zout vlokken en laat wat afkoelen

Rode vruchten saus

  • 250 gram rode vruchten of bramen mix ( diepvries )
  • 50 gram fijne suiker 
  • Citroen sap v een halve citroen 
  • 50 ml water 
  • Kook alles ongeveer 8 minuten
  • Pureer de tot een gladde saus 

Serveer de notentaart met de vruchten saus