Notentaart met gezouten caramel
Bodem
- 150 gram koude boter
- 100 gram lichte bastard suiker
- 1 ei
- 250 gram bloem
- Verwarm de (hetelucht) oven voor op 200 graden
- Kneed alle ingrediënten tot een stevig deeg. Verdeel deze over de ingevette taart bodem en prik gaatjes in de bodem
- Zet de bodem 15 minuten in de oven
- Laat de bodem afkoelen
Noten karamel mengsel
- 200 gram suiker
- 150 ml slagroom
- 50 gram boter
- 300 gram ongezouten noten
- Halve theelepel zout vlokken
- Smelt de boter en suiker in de pan tot deze bruin word
- Voeg de slagroom toe en roer tot een karamel saus
- Roer de noten goed door de karamel
- Stort het noten mengsel op de bodem
- Strooi hierover de zout vlokken en laat wat afkoelen
Rode vruchten saus
- 250 gram rode vruchten of bramen mix ( diepvries )
- 50 gram fijne suiker
- Citroen sap v een halve citroen
- 50 ml water
- Kook alles ongeveer 8 minuten
- Pureer de tot een gladde saus
Serveer de notentaart met de vruchten saus