Pastinaak met amandel en kaki fruit
- 2 a 3 pastinaken
- 1 handje amandelen
- 1 teen knoflook
- 1 klein sjalotje
- 1 tl thijm
- 1 mandarijn
- 1 kaki fruit
- Klontje boter
- Zout en peper
- Rooster de amandelen in een droge pan zoon 7 minuten bruin. Laat afkoelen en hak in kleine stukjes
- Snijd de knoflook en het sjalotje fijn.
- Smelt de boter in de pan en fruit hierin de knoflook en sjalot met de thijm
- Schil ondertussen de pastinaken en snijd deze in dobbelsteentjes
- Doe de pastinaak in de pan met wat peper en zout en sluit deze met en deksel. Stoof de pastinaak 10 minuten op een zacht vuur
- Schil ondertussen de kaki en snijd ook deze in dobbelstenen. Zet apart.
- Was de mandarijn. Rasp een halve thee lepel van de schil van de mandarijn. Pers vervolgens de mandarijn uit.
- Voeg het mandarijn sap en schil rasp bij de pastinaak en laat wat inkoken. Als de sap wat is afgenomen voeg je als laatst nog de kaki toe. Laat deze 2 a 3 minuten mee koken en roer goed om. Haal van het vuur
- Serveer de pastinaak met de amandel crumble