Pastinaak met amandel en kaki fruit

Pastinaak met amandel en kaki fruit 

  • 2 a 3 pastinaken 
  • 1 handje amandelen
  • 1 teen knoflook
  • 1 klein sjalotje
  • 1 tl thijm
  • 1 mandarijn 
  • 1 kaki fruit 
  • Klontje boter
  • Zout en peper
  • Rooster de amandelen in een droge pan zoon 7 minuten bruin. Laat afkoelen en hak in kleine stukjes
  • Snijd de knoflook en het sjalotje fijn. 
  • Smelt de boter in de pan en fruit hierin de knoflook en sjalot met de thijm
  • Schil ondertussen de pastinaken en snijd deze in dobbelsteentjes
  • Doe de pastinaak in de pan met wat peper en zout en sluit deze met en deksel. Stoof de pastinaak 10 minuten op een zacht vuur
  • Schil ondertussen de kaki en snijd ook deze in dobbelstenen. Zet apart.
  • Was de mandarijn. Rasp een halve thee lepel van de schil van de mandarijn. Pers vervolgens de mandarijn uit.
  • Voeg het mandarijn sap en schil rasp bij de pastinaak en laat wat inkoken. Als de sap wat is afgenomen voeg je als laatst nog de kaki toe. Laat deze 2 a 3 minuten mee koken en roer goed om. Haal van het vuur
  • Serveer de pastinaak met de amandel crumble