Pompoen risotto met salie
- 400 gram pompoen blokjes
- 3 takjes salie
- 300 gram risotto rijst
- 800 ml groente bouillon
- 200 ml witte kook wijn (goedkope witte wijn)
- 2 knoflook teentjes
- 1 ui
- 200 gram ongezouten room boter
- Peper en zout
- Verse Parmezaanse kaas
- Olijfolie
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Snijd de ui en knoflook grof
- Doe de pompoen blokjes, 2 salie takjes, olijfolie, ui en knoflook op een bakplaat of ovenschaal en doe deze 16 minuten in de oven.
- Houd ¼ van de pompon blokjes apart in een kom
- Pureer de rest van de pompoen, ui, knoflook en salie uit de oven tot een gladde massa. Zet even apart, deze gaat straks door de risotto.
- Smelt 50 gram boter in een half hoge pan. Voeg hierbij de risotto en peper en zout, roer even om.
- Doe de wijn bij de risotto. Maak vervolgens de risotto klaar met de bouillon zoals beschreven staat op de verpakking van de risotto.
- Als de risotto klaar is kan je de pompoen puree toevoegen aan de risotto, zet op een laag vuurtje.
- Smelt in een koekenpan de rest van de boter en fruit hierin de overige salie ( blaadjes) en de overige pompoen blokjes. Als de boter wat bruin word mag alles van het vuur.
- Serveer de risotto in een bord met wat van de salie, pompoen en een eetlepel van de boter.
- Rasp al laatst een beetje verse Parmezaan over de risotto.