Pompoen risotto met salie

Pompoen risotto met salie 

  • 400 gram pompoen blokjes 
  • 3 takjes salie
  • 300 gram risotto rijst 
  • 800 ml groente bouillon 
  • 200 ml witte kook wijn (goedkope witte wijn) 
  • 2 knoflook teentjes
  • 1 ui
  • 200 gram ongezouten room boter
  • Peper en zout 
  • Verse Parmezaanse kaas
  • Olijfolie 
  • Verwarm de oven voor op 170 graden
  • Snijd de ui en knoflook grof
  • Doe de pompoen blokjes, 2 salie takjes, olijfolie, ui en knoflook op een bakplaat of ovenschaal en doe deze 16 minuten in de oven.
  • Houd ¼ van de pompon blokjes apart in een kom
  • Pureer de rest van de pompoen, ui, knoflook en salie uit de oven tot een gladde massa. Zet even apart, deze gaat straks door de risotto.
  • Smelt 50 gram boter in een half hoge pan. Voeg hierbij de risotto en peper en zout, roer even om.
  • Doe de wijn bij de risotto. Maak vervolgens de risotto klaar met de bouillon zoals beschreven staat op de verpakking van de risotto.
  • Als de risotto klaar is kan je de pompoen puree toevoegen aan de risotto, zet op een laag vuurtje.
  • Smelt in een koekenpan de rest van de boter en fruit hierin de overige salie ( blaadjes) en de overige pompoen blokjes. Als de boter wat bruin word mag alles van het vuur.
  • Serveer de risotto in een bord met wat van de salie, pompoen en een eetlepel van de boter. 
  • Rasp al laatst een beetje verse Parmezaan over de risotto.