Ravioli met paddestoelen en parmezaanse kaas

Hoofdgerecht

Wijn: Langmeil Three Gardens Shiraz, Grenache & Mataro

Ravioli met paddestoelen en parmezaanse kaas

 

Onze chef maakt het ravioli deeg en de vulling altijd zelf. Hiervoor heb je in de keuken toch echt een aantal materialen nodig en al enige kennis over pasta. Heb je dit? Ga dan vooral aan de slag, want er is niets lekkerder dan je eigen, verse pasta! Heb je dit niet? Geen probleem, haal je verse ravioli bij een speciaalzaak.

Ingrediƫnten (4 pers.) :
verse ravioli van de Italiaan, qua vulling hebben wij gekozen voor fungi met ricotta. Qua variatie kan je hier ook kiezen voor noten met ricotta. (5 a 6 st. pp.)
1 biologische citroen
2 knoflooktenen
150ml kookroom
Parmezaanse kaas (wij raspen deze het liefst zelf van een stuk)
100gr paddestoelen, kastanje champignon of oesterzwam
Handje verse basilicumblaadjes
150gr Roma tomaatjes
Peper en zout
Olijf olie
Evt truffel olie

Benodigdheden:

Koekenpan
Kookpan
(Rasp)

Bereidingswijze:

1. Snijd de paddestoelen in grove stukken, bak deze in 8 minuten goudbruin met wat peper en zout.
2. Kook de ravioli in enkele minuten gaar.
3. Zet ondertussen een koekenpan met wat olijf olie op het vuur. Hak de knoflook fijn en doe deze in de pan. 4. Rasp wat van de citroenschil en voeg dit bij de knoflook. De knoflook mag bruin worden maar zeker niet zwart!
5. Voeg ook het sap van de citroen toe bij de knoflook en de kookroom. Rasp nog 2 eetlepels parmezaanse kaas bij de saus en laat in zijn geheel nog 2 minuten pruttelen.
6. Snijd ondertussen de tomaatjes in 4 stukken.
7. Serveer de ravioli met de saus, paddestoelen tomaatjes en basilicum. Maak het af met wat verse zwarte peper, geraspte parmezaan en eventueel wat truffel olie.