Biet bourguignon

Hoofdgerecht

Wijn: Feuerheerd’s Douro DOC reserva 2018

Ingrediënten 4 pers. :
1 kg bietenblokjes (diepvries of vers gestoomde)
2 winterwortels
1 pastinaak
2 rode uien
4 tenen knoflook (of meer naar eigen smaak)
Roomboter
250 gr kastanjechampignons
150 gr bundelzwammen
1 rode paprika
1 gele paprika
100 gr tomatenpuree uit blik
100 gr tomatenblokjes uit blik
2 flesjes donker bier (dubbel of bockbier)
Groentebouillon poeder
Kruidenmix; 2 takjes tijm/ 4 blaadjes laurier/ 2 takjes rozemarijn/ 2 kruidnagel
500 gram krieltjes

Benodigdheden:

Braadpan/Stoofpan
Staafmixer

Bereidingswijze:

1. Hak de knoflook en snipper de ui.
2. Snij de wortel, pastinaak en paprika’s in grove brunoise (blokjes van ong. 1cm).
3. Snij de kastanjechampignons in partjes van vier en portioneer de bundelzwammen naar gewenste grote.
4. Fruit in een stoofpan de ui en knoflook aan in wat roomboter tot ze glazig zijn.
5. Voeg alle groenten en de tomatenpuree toe en bak kort mee (±3 min middelhoog vuur).
6. Blus het geheel af met 2 flesjes donker bier.
7. Voeg de krieltjes toe.
8. Pureer de tomatenblokjes en voeg deze ook toe samen met de kruidenmix. Laat het geheel sudderen op laag vuur.
9. Voeg de groentebouillon poeder, peper en zout toe naar smaak.
10. Laat op laag vuur doorkoken tot de krieltjes gaar zijn. Eetsmakelijk!