Cheviche van witvis met tijgermelk

Voorgerecht

Wijn: VIGNETO ‘SANTA TERESA’ Frascati Superiore DOCG 2019

Ingrediënten (4 pers.) :
300 gram verse witvis (bijvoorbeeld kabeljauw of zeebaars)
3 limoenen
1 rode peper
1 rode ui
verse gember (duimgrootte)
avocado
mango
peper en zout
Benodigdheden:
een ruime kom

Bereidingswijze:

1. Pers de limoenen uit. Verzamel al het limoensap in een ruime kom.
2. Pel en halveer de rode ui. Snij deze in dunne halve ringen en voeg deze bij de limoensap.
3. Snij de rode peper in dunne ringen (wil je iets minder pittig? Gebruik dan een halve rode peper).
4. Schil vervolgens de gember en snij deze in fijne stukjes. Voeg deze vervolgens toe bij de limoensap.
5. Snij de vis in plakken van een halve cm dikte.
6. Voeg de vis toe bij de limoensap en laat deze 15 minuten marineren. De vis gaart door het zuur van de limoen.
7. Snij de avocado en mango in blokjes van 1 bij 1 cm.
8. Verdeel de vis over 4 borden, voeg hier wat van de avocado en mango bij. Breng op smaak met peper en een zout. Eetsmakelijk!