Tussengerecht
Wijn: Rueda Carrasviñas Barrica 2020 Félix Lorenzo Cachazo
Ingrediënten (4 pers.) :
8 kwartelboutjes
Flinke bos rozemarijn
1 citroen
20 gr roomboter
Olijfolie
4 Knoflookteentjes
Zout en peper
Handje Peultjes
Handje druiven
Benodigdheden:
Braadpan
Ovenschaal
Rasp
Bereidingswijze:
1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden.
2. Bestrooi de boutjes met peper en zout. Doe in een braadpan de roomboter en wat olijfolie en bak hierin de boutjes in ong. 3 minuten bruin.
3. Doe ondertussen wat olijfolie in de ovenschaal. Rasp hier doorheen een klein beetje van de citroenschil. Voeg daarna de hele knoflookteentjes, de takjes rozemarijn en de druiven toe in de ovenschaal.
5. Leg de kwartelboutjes in de ovenschaal met al het kookvocht en schuif deze voor 12 min in de oven.
6. Bak ondertussen de peultjes 5 minuten in de braadpan in wat olie met peper en zout.
7. Serveer de kwartelboutjes met de peultjes, de rozemarijn, de druiven, de knoflook en wat kookvocht. Eetsmakelijk!
Variatie tip: Maak i.p.v. de kwartelboutjes gebruik van parelhoenboutjes, duif of kip.