Hoofdgerecht
Wijn: Feuerheerd’s Douro DOC reserva 2018
Ingrediënten 4 pers. :
200 gr paddenstoelen mix, bijv. cantharellen, oesterzwammen, shiitake, morielje of kastanje champignons.
250 gr ongekookte Pappardelle
1 teen knoflook
Verse tijm
1 sjalotje
1 citroen
Olijfolie
4 ansjovisjes
Rode peper naar smaak
1 el roomboter
Zwarte peper
100 gr. Parmezaanse kaas
Handje vol pijnboompitten
Benodigdheden:
Hapjespan
Kookpan
Koekenpan
Rasp
Bereidingswijze:
Bak in een koekenpan de pijnboompitten goudbruin. Zet apart.
Breng water aan de kook en kook de Pappardelle volgens de aangegeven bereidingswijze op de verpakking.
Hak de knoflook en het sjalotje fijn en fruit dit in een hapjespan met flink wat olijfolie (5 el).
Rasp wat citroenschil in de hapjespan. Halveer de citroen en doe ook het sap in de hapjespan.
Snij de rode peper en de ansjovis fijn. Voeg dit ook toe in de pan.
Snij de grove paddenstoelen wat kleiner, de kleintjes kan je intact houden. Voeg deze ook toe in de pan en bak ze +/- 8 minuten op hoog vuur (blijven roeren!).
Haal alles van het vuur. Giet de pasta af en smelt wat roomboter in de nog warme pan van de pasta. Voeg de pasta weer bij de boter en voeg ook zwarte peper toe, roer dit door.
Dresseer op een bord de pasta met daaroverheen de paddenstoelenmix en de overgebleven olie uit de hapjespan.
Rasp wat Parmezaanse kaas over het gerecht en verdeel de pijnboom pitten. Eetsmakelijk!