Pastrami met groenten in zuur en kerrie mayonaise

Voorgerecht

Wijn: VIGNETO ‘SANTA TERESA’ Frascati Superiore DOCG 2019

Ingrediënten (4 pers.) :
200 ml appelazijn of rode wijnazijn
200 ml water
1 rode ui
1tl zwarte peper
50gr suiker
4 kardemon peulen
1 kruidnagel
Naar smaak chili
1 laurier blad
2 knoflook teentjes
250 gram groenten, bijvoorbeeld ; radijs, bloemkool, wortel, kool, komkommer
300 gr pastrami
100ml mayonaise
1 tl kerriepoeder
Verse peterselie

Benodigdheden:
Steelpan

Bereidingswijze:
1. We beginnen met het maken van de groenten in zuur.
2. Voeg 200 ml appelazijn, 200 ml water, 1 laurierblad, 50 gram suiker, 4 kardemon peulen, 1 theelepel zwarte peper, 1 kruidnagel en een snufje chili samen in een steelpan en breng dit aan de kook.
3. Snijd de rode ui in halve ringen en de knoflook fijn. Voeg dit toe in de pan. Laat het geheel 5 minuten koken op zacht vuur.
4. Snijd de groenten in stukjes.
5. Maak je gebruik van bloemkool? Dan is het leuk om de bloemkoolroosjes heel te houden voor de opmaak van de borden.
6. Haal het zuur van het vuur en voeg de gesneden groenten toe. Laat dit minimaal een kwartier trekken in het zuur.
7. Het trekken in het zuur kan ook een dag eerder gedaan worden zodat de smaken nog beter tot hun recht komen.
8. Voeg 100 ml mayonaise en een theelepel kerrie samen en meng dit.
9. Hak de peterselie fijn.
10. Leg de pastrami op de borden en verdeel hierover de groenten in het zuur. Top het af met wat kerrie mayonaise en de peterselie. Eetsmakelijk!

Variatie tip: i.p.v. pastrami kan je ook gebruik maken van plakken gekruide beenham of een ander kruidige vleessoort. De kerriemayonaise kan je ook vervangen door zure room of voeg eens een gekookt kwartelei toe!