Tijgergarnalen met zeekraal en Linguine

Tussengerecht

Wijn: Società Agricola Terenzi, Morellino di Scansano 2019/2020

Ingrediënten (4 pers.) :
16-20 grote tijgergarnalen
3 knoflook teentjes
3 el olijf olie
Handje Verse peterselie
Limoen sap van 1 limoen
4 ansjovisjes
Chilivlokken (naar smaak)
200gr verse Linguine
20 gr roomboter
Zwarte peper
100 ml room
200 gr verse gehalveerde tomaatjes
1 klein blikje tomatenpuree
100 gr zeekraal

Benodigdheden:

Grote kom
Koekenpan
Wok

Bereidingswijze:

1. Mocht het nodig zijn, maak dan de tijgergarnalen schoon.
2. Voeg de knoflook, olijfolie, peterselie en chilivlokken samen in een grote kom en
marineer de garnalen hierin een uur in.
3. Bak de garnalen op een gemiddeld vuur in een grote koekenpan in 16 minuten (8min
aan beide kanten). Tip: ze zijn nog lekkerder als je ze grilt, vooral op de barbecue!
4. Kook ondertussen de Linguine. Na het afgieten voeg je boter en zwarte peper toe aan de Linguine.
5. Haal de garnalen uit de pan, laat het achtergebleven vocht in de pan en voeg hier de ansjovis, limoensap, vers gehakte peterselie, room, tomatenpuree en de gehalveerde tomaatjes aan toe. Kook dit 4 minuten.
6. Wok ondertussen de zeekraal 3 minuten.
7. Op een bord dresseer je de Linguine met de saus, tijgergarnalen en de zeekraal. Eetsmakelijk!