Vijgen met Parmezaanse crème en balsamico.

Tussengerecht

Wijn: Società Agricola Terenzi, Morellino di Scansano 2019/2020

Ingrediënten (4 pers.) :

8 vijgen
100 gr Parmezaanse kaas poeder
100 gr Parmezaanse kaas schilfers
100 ml volle melk
100 ml room
4gr gelatine (in blaadjes meestal 2 stuks)
Eiwit van 2 eieren
Balsamicoazijn
Rucolamix
12 walnoten (optioneel)

Benodigdheden:

Zeef
Mengkom 2x
Spatel
Spuitzak

Bereidingswijze:
Let op! Stap 5 heeft 2 uur de tijd nodig om op te stijven.

1. Week de gelatine in koud water.
2. Verwarm de melk samen met de Parmezaanpoeder en los de uitgeknepen gelatine hierin op. Roer het goed los en haal het door een zeef. Laat de Parmezaancrème iets afkoelen.
3. Klop het eiwit en de room in twee aparte kommen stijf.
4. Meng de opgeklopte room met Parmezaancrème en spatel er daarna voorzichtig het opgeklopte eiwit door.
5. Doe het geheel in een spuitzak en laat ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.
6. Snij alle vijgen in partjes van 4. Verdeel over de borden wat rucolamix. Verdeel de vijgen over de borden en spuit een leuke toef Parmezaanse crème ernaast.
7. Breek de walnoten en verdeel over de borden.
8. Drapeer licht wat balsamicoazijn over de gerechten
9. Strooi nog wat van de losse Parmezaanse kaas schilfers over het bord om het geheel af te maken. Eetsmakelijk!