Zacht gegaard buikspek.

Tussengerecht

Wijn: Società Agricola Terenzi, Morellino di Scansano 2019/2020

Ingrediënten (4 pers.) :

400 gr buikspek zonder zwoerd
½ liter kippenbouillon
100 ml soja saus
1 ui
3 knoflooktenen
1 steranijs
Snuf kaneel
200 gr suiker
Sesam zaadjes
1 bosui
Scheut honing
4 radijsjes

Benodigdheden:

Sudderpan
Koekenpan

Bereidingswijze:

1. Neem een ruime sudderpan. Doe hier het buikspek, de bouillon, sojasaus, een grof gesneden ui, de versnipperde knoflook, steranijs, kaneel en de suiker in.
2. Breng het geheel aan de kook. Zet daarna op zacht vuur en laat 1,5 uur sudderen. Belangrijk: bewaar wat van het kookvocht!
3. Na 1,5 uur snij je de buikspek in blokjes. Pak een koekenpan en bak het buikspek in een beetje olie krokant in 4 minuten. Voeg hierna een scheut honing toe en wat kookvocht. Laat sudderen tot de saus iets is ingedikt.
4. Snij ondertussen de radijsjes in dunne plakjes en de bosui in dunne ringen.
5. Verdeel het buikspek over de borden. Garneer met de bosui, radijsjes en sesamzaadjes. Eetsmakelijk!