Bladerdeeg met cranberry chutney en kaas

Amuse

Wijn: Finca Emendis Cava Nualongé Brut

Ingrediënten (4 pers.) :

200 gr cranberry’s
75 gr rozijnen
1 grote rode ui
75gr bruine suiker
1/3 TL kaneel
4 kruidnagels
Snuf chili vlokken of 1/3 rode peper ( naar smaak )
50 ml rode wijnazijn
75ml water
Peper en zout naar smaak
4 (vierkante) plakken bladerdeeg (diepvries supermarkt)
100gr zachte kaas naar keuze. Bijvoorbeeld geitenkaas of schimmelkaas

Benodigdheden:

Hapjespan

Bereidingswijze:
1. We beginnen met het maken van de chutney.
2. In de hapjespan voeg je 75ml water, 75gr bruine suiker, 1/3 theelepel kaneel, 4 kruidnagels, 50 ml rode wijnazijn en een snufje chili vlokken samen en je brengt het geheel aan de kook.
5. Snipper de grote rode ui klein en voeg deze toe.
6. Laat het geheel 5 minuten doorkoken.
7. Voeg 200 gr cranberry’s en 75 gr rozijnen toe en laat het geheel op zacht vuur nog 25 minuten doorkoken. Vergeet niet af en toe even te roeren!
8. De chutney staat nu op zacht vuur te pruttelen en dit geeft ons de tijd om verder te gaan met het bladerdeeg.
9. Haal het bladerdeeg uit de vriezer en verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden.
10. Snijd de bladerdeeg in 4 gelijke vierkantjes per blad. Verdeel deze op een bakplaat bedekt met bakpapier.
11. Zodra de chutney klaar is besmeer je de bladerdeeg vierkantjes met 1 a 1,5 theelepel chutney. Hierna brokkel je hier wat kaas over.
12. De bladerdeeg hapjes met cranberrychutney en kaas hoeven nu enkel nog 20 á 25 min in de oven. Eetsmakelijk!

Variatie tip: voeg walnoten en/of tijm toe aan je gerecht.