Tonijn tataki met sesam

Amuse

Wijn: Finca Emendis Cava Nualongé Brut

Ingrediënten (4 pers.) :

600 gr tonijn (van de visboer!)
30 gr sesamzaadjes (zwart of bruin)
30 ml soja saus
2 stengels bosui
4 radijsjes
2 el mayonaise
Sap van een halve limoen
1,5 el sesam olie
Verse rode peper (naar smaak)

Benodigdheden:

koekenpan
mengkom

Bereidingswijze:

1. Meng in een kom de mayonaise, limoensap en sesamolie met elkaar tot een sesam mayonaise. Zet apart.
2. Snij de radijsjes in dunne plakken, snij wat verse rode peper in dunne ringetjes en hak de bosui fijn. zet apart.
3. Snij de tonijnmoot doormidden. Smeer de tonijn in met de sojasaus en bedek alle kanten van de tonijn met de sesamzaadjes.
4. Verhit in een koekenpan wat olijfolie. Bak de tonijn aan alle kanten ca. een ½ minuut.
5. Snij de tonijn in dunne plakken en serveer met de sesam mayonaise, radijsjes, bosui en verse rode peper. Eetsmakelijk!