Bruschetta met cranberry compote en zachte kaas

Bruschetta met cranberry compote en zachte kaas
Benodigdheden:
  • 1 baguette
  • 300gr verse cranberry’s
  • 1 ui
  • 2 kruidnagels
  • Sap van een halve sinaasappel
  • 1tl anijs
  • 20gr boter
  • 2 el suiker
  • 150gr zachte kaas bijv; geitenkaas, camembert, brie
  • Olijf olie

Bereiding:

  • Verwarm de (hete lucht) oven op 180 graden;
  • Snijd de baguette in plakken. Probeer ze schuin af te snijden, zo heb je een groter oppervlak om te beleggen;
  • Besmeer de plakken baguette met olijfolie en leg deze voor 20 minuten op het rooster in de oven. Houd ze in de gaten, dat het niet te snel gaat, als ze wat bruin zijn, zijn ze klaar;
  • Maak ondertussen de cranberry compote door de ui te snipperen en vervolgens de boter in een steel pannetje te smelten;
  • Voeg de kruidnagel, anijs, cranberry’s, suiker en sinaasappels sap toe;
  • Laat +/- 25 minuten pruttelen;
  • Bedek de baguette met de kaas en de cranberry compote.