Kerstborrelplank

Dadels in coppa di parma
8 ontpitte dadels
8 plakken coppa di parma

Verwarm de (hetelucht) oven voor op 170 graden
Wikkel de dadels in de coppa di parma
Doe de dadels 10 minuten

Grissini met parmaham
8 soepstengels
1 el pesto genovese
1 el mayonaise
8 plakken parmaham

Doe de pesto en de mayonaise in een kommetje en roer deze goed door elkaar
Leg de plakken parmaham uit en smeer hier op een beetje van de pesto mayonaise
Rol vervolgens de ingesmeerde ham plakken om de soepstengels

Geitenkaas bonbon met olijf
8 groene knoflook olijven
150 gram zachte geitenkaas
80 gram pistache nootjes
1 el vloerbare honing
Cocktail prikkers

Rooster de pistache nootjes in een droge pan, ongeveer 3 minuten op een hoog vuur laat ze volledig afkoelen. Hak de nootjes vervolgens fijn.
Als de olijven in olie zitten, kan je deze het best een beetje ‘droog’ deppen met wat keuken papier
Verdeel de geitenkaas in gelijke porties en kneed deze om de olijf. Doe de olijf ‘bonbon’ op een cocktail prikker en rol deze door de pistache crumble.
Leg de bonbons op de borrel plank en sprenkel er nog wat honing over.

Voor de ansjovis liefhebbers
Combineer een glas cava met wat toast met daarop een ansjovisje ( gezouten, uit een potje)
Combineer een glas cava met verse ansjovis in zuur