Witvis in zuur met een spicy mango jam

Voorgerecht

Wijn: Xavier Frissant Touraine sauvignon blanc

Witvis in zuur met een spicy mango jam

 

Ingrediënten (4 pers.) :

300 gr zeebaars
Sap van 2 limoenen
Sap van 1 grapefruit
1/3 komkommer
1 mango
Halve duim verse gember
2 kruidnagels
Rode peper naar smaak
1 theelepel bruine suiker
25 gram boter
Klein handje verse bieslook

Benodigdheden:

Steelpannetje

Bereidingswijze:

1. Snijd de zeebaars in gewenste stukjes. Wij hebben ervoor gekozen om deze ‘tartaar’ fijn te snijden.
2. Doe de sap van de limoenen en de grapefruit in een kom en voeg hier de zeebaars aan toe. Laat marineren voor 15 min.
3. Schil ondertussen de mango en snijd in kleine stukjes. Hak de gember fijn. Doe de mango samen met de rode peper, gember, kruidnagels, bruine suiker en boter in een steelpannetje en laat sudderen tot een jam. Haal van het vuur en laat afkoelen.
4. Halveer de komkommer en haal met een lepel de zaadlijsten eruit. Snijd hierna de komkommer in kleine stukjes.
5. Hak de bieslook fijn.
6. Giet de zeebaars af in een zeef en laat deze 5 minuten uitlekken. Voeg hierna de komkommer en de bieslook toe aan de vis.
7. Serveer de vis op een bord met een flinke eetlepel mango jam!