Tussengerecht
Wijn: South Emotion Viognier
Ingrediënten (4 pers.) :
500 gram gekookte rode bieten
200 gram aardbeien
3 theelepels kappertjes
1 banaansjalotje
1 eetlepel gehakte verse platte
peterselie
1 theelepel Worcestersaus
6 druppels Tabasco
Sap van een halve citroen
1 eetlepel mayonaise
4 eetlepels crème fraîche
Handje vol verse bieslook
Peper & zout
Benodigdheden:
Ruime schaal
Steekring
Benodigdheden:
Ovenschaal
Staafmixer
Kookpan
Bereidingswijze:
1. Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden.
2. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en leg hier de vis in.
3. Maak een dressing van tijm, soja saus, limoenrasp, limoensap, vissaus en honing. Verdeel dit over de visjes.
4. Hak de amandelen fijn en verdeel dit over de bovenkant van de visjes. Hierna kan de schaal voor 18 tot 20 minuten in de oven.
5. Maak ondertussen de doperwtenpuree. Breng een halve liter water aan de kook. Voeg hieraan de doperwten, sap van een halve citroen, munt en 1 knoflookteentje toe. Kook het geheel voor 10 tot 12 minuten.
6. Giet al het vocht af en voeg de boter en de kookroom toe. Pureer alles tot een grove emulsie.
7. Serveer de doperwtenpuree met daarbovenop de vis.