Winetasters Kerstpakket 2022

Ben je enthousiast over het Winetasters Kerstpakket en wil je graag op de hoogte blijven van de lancering van het Winetaters Lente pakket? Meld je dan nu aan voor onze early acces deal.

Wijn 1: Bodegas Pinord Diorama brut Cava

We beginnen het wijn avontuur met een Pinord Cava. Deze wordt geproduceerd in Spanje, in de regio Penedès. Hier staat één van de meest gerespecteerde bedrijven in de regio: het wijnhuis Pinord van de familie Tetas. Het wijnhuis is geen kleine speler en produceert tegenwoordig bijna 3 miljoen flessen per jaar. De Pinord Cava word geproduceerd op dezelfde traditionele wijze als op Champagne wordt toegepast. De wijn is strak droog waardoor het verschonend aanvoelt met een zacht gerijpte bubbel. De afdronk is ziltig met een zacht bittertje.

Amuse bij Bodegas Pinord Diorama brut Cava


Wijn 2: Domini Veneti Marco Polo Garganega Verona IGT

De tweede wijn is een stro gele wijn met een medium body, lichte frisheid van witfruit, bloemen en een laatste noot van bittere amandelen. Dit is typerend voor de Garganega druif. Het Domini Veneti wijnhuis is in 1989 opgericht door Cantina Valpolicella Negrar, welke al sinds 1933 kwaliteitswijnen uit het Valpolicella Classica gebied produceert.
Op het etiket komen de reizen van één van de grootste Italianen ooit terug: Marco Polo. Een geweldige ontdekkingsreiziger van onze wereld.

Voorgerecht bij Domini Veneti Marco Polo Garganega Verona IGT


Wijn 3: LYNX barrel fermented Chardonnay

Drooglegging… wij moeten er niet aan denken. Toch heeft deze volle en rijke Chardonnay z’n naam te danken aan de drooglegging in de jaren ‘20 in Amerika. The big house is de bijnaam van de Soledad Correctional Facility, de gevangenis waar Amerikanen kwamen te zitten als ze toch stiekem alcohol dronken. California heeft een bijzonder klimaat en geografie wat het perfect maakt om met een grote diversiteit aan druiven te werken. Dit komt onder andere door de invloed van de verkoelende stille oceaan aan de westzijde en de bescherming van gebergtes aan de oostzijde.

Tussengerecht bij LYNX barrel fermented Chardonnay


Wijn 4: Zuccardi Tension La Ribera

We zijn aangekomen bij de eerste rode wijn in het wijnpakket. Hiervoor hebben we gekozen voor de Malbec, de onbetwiste ster van de Mendoza regio. Mendoza ligt aan de oostkant van het Andes gebergte. In de geur van deze prachtige wijn kan men direct diepe, rijpe en kenmerkende aroma’s vinden typerend voor een Malbec uit deze regio. Zoals kersen, pruimen en tevens wordt de smaak extra versterkt door smaak accenten overeenkomstig met Engelse drop.

Tussengerecht bij Tension La Ribera


Wijn 5: Castillo Aresan Terruno

Het huis Aresan dankt zijn naam aan het oprichterskoppel; Arena & Sancez. De 160 hectare grote wijngaard is makkelijk te bereiken en ligt op 230 kilometer van Alicante, Valencia en Madrid. Dankzij de geografisch gunstige ligging op 750 meter hoogte en het klimaat is het mogelijk voor Aresan om hun druiven 100% organisch te verbouwen. Daarnaast worden er geen dierlijke eiwitten gebruikt om de wijn te filteren wat het ook nog eens een 100% vegan wijn maakt. De wijn is vol in smaak met een elegante afdronk. In de wijn vind je fruitige en kruidige tonen met aroma’s van rijp fruit zoals cassis, braambes en bloemen zoals viooltjes.

Hoodgerecht bij Castillo Aresan Terrun


Wijn 6: Maynard’s Fine Tawny Porto

We sluiten het wijnavontuur dit jaar af met een Fine rf Porto. Deze port wijn komt uit Porto in het noorden van Portugal. Porto wordt ook wel beschreven als de thuishaven van de port wijn. Tawny heeft in tegenstelling tot een Ruby of Vintage port een meer notig en oxidatief karakter. Dit komt doordat de Tawny port meerdere jaren op houten vaten gerijpt wordt. Hierdoor komt de wijn in aanraking met zuurstof en krijgt het z’n typerende kleur en karakter.

Dessert bij Maynard’s Fine Tawny Porto

Ben je enthousiast over het Winetasters Kerstpakket en wil je graag op de hoogte blijven van de lancering van het Winetaters Lente pakket? Meld je dan nu aan voor onze early acces deal.